strhy - vuodesta 2003 lähtien

Suomen Traumahoitajayhdistys perustettiin Helsingin Töölössä 26.5.2003 Kirsi Sillanpään koolle kutsumana. Kahdeksan Töölön sairaalassa työskennellyttä sairaanhoitajaa allekirjoittivat yhdistyksen perustamisasiakirjan tavoitteenaan edistää jäsentensä välistä yhteistyötä ja parantaa traumapotilaan hoidon kansallisia ja kansainvälisiä edellytyksiä. 

Yhdistyksen perustamista edelsi halu keskittyä kansantaloudellisesti merkittävien potilasryhmien hoidon kehittämiseen. Yhdistyksellämme on tällä hetkellä vajaat sata jäsentä eripuolilta Suomea, jäsenemme edustavat monia eri ammattiryhmiä monissa eri toimintaympäristöissä. Yhdistyksen merkittävintä toimintaa edustaa kerran vuodessa järjestettävät Traumahoitajapäivät. 

osaamisen ylläpitäminen

Koulutuksia järjestämällä Suomen traumahoitajayhdistys haluaa mahdollistaa viimeisimmän tiedon saannin traumapotilaan hoitoon osallistuville ammattilaisille. Yhdistyksen merkittävin koulutustapahtuma on vuosittain järjestettävät Traumahoitajapäivät.  Traumahoitajapäivien ohjelmisto koostuu eri ammattiryhmiin kuuluvien traumahoitotyön ammattilaisten luennoista sekä mahdollisuuksien mukaan simulaatioista. Vuonna 2025 Traumahoitajapäivät pidetään kokonaan etänä. 

Lisäksi yhdistys järjestää lähes kuukausittain webinaareja. 

 

Toivotamme koulutuksiimme lämpimästi tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet!

oppilaitosyhteistyöt

Suomen Traumahoitajayhdistys tekee opiskelijayhteistyötä. Vuosittaisille Traumahoitajapäiville kontaktoidaan paikkakunnan oppilaitoksen opiskelijoita osallistumaan ja järjestämään koulutusta. 

Lisäksi toimimme opinnäytetöiden toimeksiantajana, alta löydät opinnäytetyön aihepankin:

  • Webinaari STRHY:n jäsenille 
  • Kirjallisuuskatsaus traumahälytyksen moniammatillisen tiimin viestinnästä
  • NEXUS-kriteerit hyvinvointialueiden ensihoidon ja päivystyksen käytössä
  • Monivammapotilaan simulaatioharjoitus Traumahoitajapäivillä
 

Jos olet kiinnostunut opinnäytetyöaiheistamme, niin laita sähköpostia osoitteeseen koulutusvastaava@strhy.fi

Päivitetty 21.5.2025

Suomen traumahoitajayhdistyksen säännöt

Yhdistyksen nimi on Suomen Traumahoitajayhdistys ry., Föreningen för Traumaskötare i Finland rf. Kansainvälisissä yhteyksissä epävirallinen englanninkielinen nimi on Finnish Trauma Nurse Association ja kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen nimen epävirallinen lyhenne on strhy.

Yhdistyksen tarkoitus on valvoa traumapotilaan hoidossa toimivien hoitajien yleisiä ja yhteisiä ammatinharjoittamiseen liittyviä etuja. Lisäksi sen tarkoitus on edistää jäsentensä välistä yhteistyötä ja parantaa traumapotilaan hoidon kansallisia ja kansainvälisiä edellytyksiä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää koulutusta, kokouksia, luento- ja esitelmätilaisuuksia, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä olla yhteistoiminnassa muiden alan järjestöjen kanssa.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys järjestää rahankeräyksiä, järjestämällä opintopäiviä, joiden yhteydessä on ammattialaan liittyvä näyttely. Yhdistys voi myös vastaanottaa lahjoituksia ja järjestää arpajaisia, kerätä mainosilmoituksilla rahaa ja harjoittaa alansa julkaisutoimintaa.

Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voidaan kutsua traumapotilaiden hoidosta kiinnostuneita terveydenhuollon ammattilaisia sekä muita hallituksen sopivaksi katsomia henkilöitä. Traumahoidon kehittämisestä kiinnostuneita oikeuskelpoisia yhteisöjä voidaan ottaa yhdistyksen kannattajajäseniksi. Kannattajajäsenten edustajilla on yhdistyksen kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Jäsenyyttä anotaan kirjallisesti. Jäsenyydestä päättää hallitus.

Yhdistyksen tili- ja toimintavuosi on kalenterivuosi. Tilit ja vuosikertomus on jätettävä tilin/toiminnantarkastajille viimeistään kuukautta ennen yhdistyksen kevätkokousta. Yhdistyksellä on oikeus periä varsinaisilta ja  kannattajajäseniltään mahdollista liittymismaksua sekä vuosittaista jäsenmaksua, joiden suuruuden erikseen kummallekin jäsenryhmälle päättää yhdistyksen syyskokous.

Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle, hallituksen puheenjohtajalle tai yhdistyksen kokouksessa.
Eroilmoitus on tehtävä ennen jäsenmaksun eräpäivää.

Mikäli jäsen eroaa eräpäivän jälkeen, hän on velvollinen maksamaan kuluvan vuoden jäsenmaksun kokonaisuudessaan. Jäsenmaksun maksamatta jättäneille lähetetään kaksi (2) maksumuistutusta eräpäivän jälkeen. Tämän jälkeen maksamaton jäsenmaksu siirretään perintään.

Hallitus voi erottaa jäsenen, joka rikkoo yhdistyksen sääntöjä tai
ei kehotuksesta huolimatta maksa jäsenmaksuaan.

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu yhdistyksen syyskokouksessa valittu puheenjohtaja ja 7muuta hallituksen varsinaista jäsentä.

Hallitus järjestäytyy puheenjohtajan johdolla ensimmäisessä hallituksen kokouksessa, jolloin valitaan yhdistykselle varapuheenjohtaja, sihteeri, jäsenrekisterinhoitaja, taloudenhoitaja tai varainhoitaja.

Puheenjohtajaa valitaan kolmeksi vuodeksi ja hallituksen muu varsinainen jäsen kahdeksi vuodeksi kerrallaan site, että puolet muista varsinaisista jäsenistä on vuosittain erovuorossa. Mikään ei estä henkilön/ henkilöiden uudelleen valintaa jakson päätettyä.

Hallituksen toimikausi on yhdistyksen syyskokousta seuraava täysi kalenterivuosi.

Hallitus valitsee keskuudestaan muut tarvittavat toimihenkilöt.