img-20190331-wa0001.jpg
 
 

Image

European Trauma Course (ETC) on innovatiivinen, yleiseurooppalainen traumapotilaiden hoidon ammattilaisille suunnattu konseptikurssi, jossa opetellaan kriittisesti vammautuneen potilaan vastaanottamista, tutkimista ja hoitoa moniammatillisessa tiimissä sairaalaympäristössä. ETC-kurssi on Eurooppalaisten kattojärjestöjen tukema konseptikurssi, jonka järjestäjänä Suomessa toimii Suomen Traumatologiyhdistys Ry. Kurssi on pääasiassa simulaatio-opetukseen pohjautuva kurssi, jossa opetellaan traumahoidon lisäksi ryhmässä toimimista, johtamista ja kommunikointia. Kurssi koostuu kahdesta luennosta ja noin kolmestakymmenestä traumasimulaatiosta.

Virallinen kurssikieli on englanti. Mikäli kaikki kurssille osallistujat ja kouluttaja ovat suomenkielisiä, järjestetään opetus ja testaus suomeksi.

Varsinaisia kurssipaikkoja kurssia kohden on 24. Nämä koulutettavat saavat harjoitusta sekä traumajohtajina että traumatiimin jäsenenä eri tehtävissä. Kurssin lopuksi koulutettavat testataan traumajohtajasimulaatiossa. 

24 kurssikandidaatin lisäksi kurssille otetaan kuusi Avustavaa Traumatiimin jäsentä (ATM, Assistant Team Member). He toimivat traumatiimin mukana simulaatioissa ja osallistuvat kaikkeen opetukseen kahtena ensimmäisenä kurssipäivänä, mutta eivät toimi päävastuullisessa tehtävässä tai traumajohtajina eivätkä osallistu kolmannen päivän traumajohtajakokeeseen. ATM-rooli vastaa enemmän suomalaista päivystyspoliklinikan hoitajan roolia kuin varsinaisen kurssikandidaatin roolia.

Suomen Traumahoitajayhditys (STRHY) osallistuu kurssitoimintaan tukemalla kurssille lähteviä hoitajia, ja STRHY:lle on varattu kaksi kiintiöpaikkaa jokaiselle ETC-kurssille. 

Vuoden 2019 ETC-kurssit ovat Vierumäellä 5.-7.6, Rovaniemellä 4.-6.9. ja Kuopiossa 30.10.-1.11. Vierumäen kurssi on täynnä. Rovaniemen ilmoittautuminen on käynnissä ja Kuopion kurssin ilmoittautuminen alkaa 4.6. ATM-paikoille haku tapahtuu ilman hakuaikaa STRHY:n kautta ( tiedottaja@strhy.fi). 

Varsinaisen kurssipaikan hinta on 1475,60€ (sis. Alv 24%). ATM-kurssipaikan hinta on 50% kurssihinnasta, eli 737,80€ (sis. Alv 24%). Hinta sisältää opetuksen ja materiaalin lisäksi kurssin aikaiset lounaat, kahvit ja kurssi-illallisen.

Lisätietoja  http://www.traumasurgery.fi/koulutukset/etc/ ja  http://www.erc.edu 

Image

Image